vineri, 11 decembrie 2015

Cum sa te uiti la TV fara abonament

Primesc deseori intrebarea, daca exista posibilitatea de a vedea posturi TV fara a avea un abonament de televiziune. Acest lucru era aproape imposibil pana anul acesta, deoarece fara cablu, o antenta satelit, etc. nu puteai vedea decat TVR1 in cel mai bun caz. 

Ce s-a schimbat in acest an? 

Ei bine, au aparut televizoarele cu Android, televizoare pe care se poate instala aplicatia SopCast. Doar pe televizoarele care ruleaza un sistem de operare Android se poate instala aceasta aplicatie!

Ce este SopCast? 

SopCast este un program care va permite sa vizionati streaming video pe internet, asta inseamna ca puteti viziona programe TV online, gratuit. Acest program utilizeaza tehnologia peer to peer (P2P) aşa ca nu veti avea nevoie de benzi de frecvenţa a unei antene ci doar de o conexiune buna la internet.

Cum utilizez SopCast pe AndroidTV?

Este foarte simplu, tot ce trebuie sa faceti este sa cautati "download sopcast.apk" pe google, descarcati aplicatia in calculator sau direct in televizor, bifati din setarile televizorului "Instalati din surse necunoscute" apoi instalati aplicatia.

Dupa ce ati instalat SopCast, puteti descarca diverse aplicatii care va ofera linkurile de SopCast direct catre posturile TV romanesti. Aceste aplicatii le gasiti in Google Play. Cateva sugestii: Cool Tv Ro, TV Romania.

Aceste aplicatii nu o sa le gasiti in magazinul televizorului, astfel va trebui sa le descarcati mai intai in calculator apoi sa le puneti pe un stick, apoi sa le instalati in televizor. Pentru a descarca CoolTV, de exemplu, puteti intra pe Google Play de pe calculator, cautati aplicatia, ii copiati linkul din bara de sus, cautati pe google "apk downloader", intrati pe prima pagina, lipiti linkul copiat si descarcati aplicatia.

Exista foarte multe canale TV pe care le puteti viziona prin intermediul SopCast, totusi, trebuie sa stiti ca acestea nu au aceasi calitate video ca pe cablu sau satelit. Calitatea variaza foarte mult in functie de viteza internetului dvs.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu