sâmbătă, 18 aprilie 2015

Diferenta intre plita electrica si plita pe inductie

Din ce in ce mai prezenta in bucataria moderna a secolului XXI, plita electrica incorporabila castiga an de an piata si rupe din utilizatorii clasicei de acum plitei incorporabile pe gaz si tinde sa castige in urmatorii 5 ani undeva pana la 10 la suta din piata. Si acest lucru nu este intamplator sau nu se intampla doar pentru ca exista si utilizatori care nu au conditii
de alimentare GN, dar si pentru avantajele unei plite electrice fata de cea pe gaz.

Trebuie sa fim cinstiti insa si sa spunem ca o plita electrica conventionala consuma mult, cam 1,5kw pe ora pe o singura zona de incalzire, insa daca vorbim de plita cu inductie electromagnetica, lucrurile se schimba radical, aceasta avand un consum la 30% fata de cea electrica si cel mai rapid timp de preparare si incalizire, cam de 8 ori mai rapid decat o plita clasica pe gaz. Si in aceasta situatie avem o plita care sa consume mai putina energie electrica, sa fie mai rapida, mai usor de curatat intrucat shott ceran-ul, materialul din care este realizata este foarte usor de intretinut si rezista foarte bine la uzura mecanica. 

Singurul minus pe care-l putem imputa plitei cu inductie este dat de faptul ca aceasta are nevoie de vasele speciale prin care sa se poata realiza camplul electromagnetic, insa costul acestora se poate amortiza usor daca ne raportam la diferenta mare de consum fata de o plita electrica. Pentru precauti totusi, exista si variantele de plite incorporabile mixte, cu doua zone de incalzire electrice conventionale si doua cu inductie. Daca optati insa pentru o plita cu inductie cu zona variabila, aceasta detecteaza forma vasului si consumul de energie va si si mai mic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu