vineri, 10 aprilie 2015

Smartwatch MyKronoz ZeWatch2 - Ceas inteligent compatibil cu iOS, Android si Windows Phone

ZeWatch2 este un ceas inteligent dezvoltat de catre cei de la MyKronoz, o firma elvetiana care a intrat pe piata ceasurilor inteligente din anul 2013 cu modelul ZeWatch. As putea numi acest ceas unul corect din punct de vedere al functionalitatilor si al pretului foarte mic pe care il are pe piata din romania. Avantajul cel mai mare al acestui ceas este compatibilitatea cu toate sistemele de operare populare. Android, iOS si Windows Phone.

ZeWatch2 arata binisor, nu este facut din cele mai calitative materiale, dar, ofera totusi un aspect frumos si modern in momentul in care il purtati la mana. Cureaua este din silicon iar displayul este unul de tip OLED. Acesta are o rezistenta la lovituri si socuri destul de mica, va sugerez sa aveti grija in momentul in care il utilizati, ma refer strict la display. Nu este rezistent la apa deci, ar fi indicat sa evitati purtarea lui in conditii de vreme nefavorabile, acesta functioneaza corect intre temperaturile de -10 grade si +60 de grade.

Interfata pe care acesta o are este simpla, alb-negru, fara prea multe artificii dar cu strictul necesar. Cu toate ca nu exceleaza la capitolul siguranta si design, acest ceas inteligent va ofera o multitudine de functionalitati. Conectarea se face prin bluetooth 4.0 si este compatibil cu orice telefon Android 2.3 sau mai mare, iOS 7 sau mai mare sau Windows 8.1 care au cel putin bluetooth 4.0 integrat. Pentru utilizare trebuie sa descarcati aplicatia ZeWatch2 pe care o gasiti in magazinul fiecarui sistem de operare.

Functile disponibile pe acest ceas sunt urmatoarele: In primul rand, indica ceasul. Acesta suna si vibreaza la apelurile noi, puteti sa raspundeti sau sa blocati un apel folosind cele doua butoane care se afla pe lateralel ceasului. Acesta are un microfon si un difuzor incorporat, deci, puteti discuta cu cel care va suna direct prin intermediul ceasului. Afiseaza notificarile de sms si de apeluri pierdute. O alta functie interesanta este faptul ca puteti asculta muzica de pe telefon direct pe ceas, cu ajutorul difuzorului. Acesta are integrate si o serie de functii de tip fitnes, precum pedometru (inregistrarea numarului de pasi), distanta parcursa, calorii arse si monitorizeaza chiar si calitatea somnului. Puteti sa va setati obiective pe care apoi sa le urmariti evolutia. Tot pe display-ul ceasului va sunt afisate si reminde-urile. Ceasul are incorporata si o alerta de indepartare de telefon, acesta vibreaza in momentul in care va indepartati la mai mult de 10 metri de telefon.

In opinia mea, ceasul este strictul necesar pentru cei care isi doresc un SmartWatch, acesta ofera tot ceea ce regasim si pe ceasurile scumpe, ba chiar mai multe. Pretul este imbatabil, find unul din cele mai ieftine ceasuri inteligente de pe piata, iar faptul ca are difuzor si microfon, il diferentiaza clar, de multe alte ceasuri inteligente mult mai scumpe care pot afisa doar notificari pe ecran.

Va invit sa urmariti un video de prezentare a acestui ceas: