marți, 5 mai 2015

Samsung 40J5510 - Televizor cu rama alba, 102cm

Modelul 40J5510 este printre putinele televizoare cu rama alba aparute in anul 2015. Daca marea majoritate a producatorilor au decis sa mearga pe un design clasic, folosind o rama de culoare neagra si un suport standard, se pare ca Samsung a vrut sa iasa putin din tipare lansand un televizor cu un design nou de culoare alb cu un suport, special, as putea spune.

Acesta are o grosime de aproximativ 6,7 centimetri, ceea ce inseamna foarte putin pentru un televizor, find destul de subtire. Rama este din plastic, de maxim 1 centimetru grosime de culoare alba iar suportul are aspect metalic find de culoare gri. Acesta ofera o stabilitate foarte buna chiar daca la prima vedere pare instabil.
Rezolutia televizorului este Full HD, avand 1920 x 1080 pixeli. Cu aceasta rezolutie acesta poate afisa imagini de calitate fara batai de cap, avand si o rata de refresh de 400 de cadre pe secunda, imaginile sunt line fara efect de "slow motion". Culorile sunt la fel ca pe modelele din anii anteriori, adica culori vi, uneori prea aprinse dar cu posibilitate de reglare din setari.

Acesta este si SmartTV avand posibilitate de conectare la internet atat prin wireless cat si prin cablu, avand Wi-Fi integrat si RJ-45. Beneficiaza de noua interfata, Tizen, care va ofera acces mai rapid printr-o bara in josul ecranului, la sute de aplicatii si jocuri dar si la continut online.

Slotul pentru cardul CI+ este in spatele televizorului iar tunerele digitale de care acesta beneficiaza sunt DVB-T si DVB-C.
Playerul multimedia este foarte bine dezvoltat, citind orice fisier video, audi sau foto, inclusiv filme cu subtitrari. Are suport DTS si un mod audio in cazul in care aveti televizorul montat pe perete. Redarea se face prin slotul USB conectand un stick USB sau un hard disk extern.

Consider 40J5510 o alegere foarte buna mai ales pentru cei care doresc un televizor care sa se integreze perfect in designul clasic. Este unul din putinele televizoare de culoare alba, dar nici caracteristicile de imagine si sunet nu sunt de neglijat.