Primul criteriu in alegerea plitei incorporabile pe gaz, dupa ce ati stabilit dimensiunea pe care o doriti este dat de materialul din care aceasta este realizata. Pe piata sunt mai multe optiuni in acest sens. Cele mai des intalnite sunt cele din inox, acestea fiind recomandate in special utilizatorilor care isi petrec mult timp in bucatarie si gatesc intensiv. Inoxul ramane cel mai rezistent material, desi este oarecum demodat, intrucat este "rece" iar in contextul noilor tendinte acest material este din ce in ce mai evitat, mai ales in bucatariile open space.
Pe piata mai puteti gasi plite pe sticla sau diferite combinatii de sticla, unele mai rezistente la uzura mecanica, altele mai putin, cel mai bun material si cel mai rar intalnit fiind produs de ShottCeran. Mai exista plitele emailate, realizate din tabla, la fel ca clasicele aragazuri, mai ales cele rustice.
Al doilea criteriu este dat de gratare, recomandabil ca acestea sa fie din fonta, iar fonta sa aiba o cantitate cat mai mare de carbon, pentru ca gratarele sa fie mai putin casante, fiind stiut faptul ca fonta pura este casanta. Cu cat exista o cantitate mai mare de carbon, cu atat gratarele sunt mai fine si in acelasi timp mai grele.
Al treilea criteriu este dat de geometria arzatoarelor. Este recomandabil ca sa existe o distanta cat mai mare, in general pe diagonala, intre arzatoarele cu puterea calorica cea mai mare si totodata este recomandabil ca plita sa aiba arzator WOK.
Cum se numesc modelele de plita din imagine. Cum pot sa gasesc si eu astfel de modele care sunt fragmentate, adica una pe gaz una electrica si una cu arzator WOK
RăspundețiȘtergere