joi, 19 martie 2015

Criterii alegere hota

Hotele sunt clasificate in hote standard si hote incorporabile. Hotele standard sunt recomandate bucatariilor mici, petrontru bucatariile mai mari de 12 m2, fiind recomandate hotele motor cu turbina. Aceste hote le puteti gasi pe anumite hote incorporabile, subclasificate hote decorative sau hote insula. In categoria hotelor incorporabile intra si hotele telescopice, insa acestea nu pot asigura o buna evacuare a mirosului, intr-o bucatarie mare, cu atat mai putin in cazul unui open space (atunci cand bucataria comunica cu living-ul).

Am realizat un top al celor mai bune hote incorporabile in functie de pret, pot pe care-l puteti accesa mai jos, fiecare hota fiind evaluata in detaliu, cu avantaje si dezavantaje:
Dupa ce v-ati decis in legatura cu tipul de hota pe care-l doriti, primul criteriul este dat de puterea de evacuare. Hotele cu puteri reduse sunt pana in 300 m3/h, hotele medii intre 300 si 500m3/h si hotele cu putere mare de evacuare, peste 500m3/h.

Va recomanda si articolul Cum se monteaza hota incorporabila.

Al doilea criteriu este dat de fitrul de grasime. Acesta poate fi acrilic (de "hartie"), care este consumabil sau metalic/aluminiu, care este lavabil. Cel mai bun este cel din urma, intrucat nu trebuie schimbat. La hotele high end si cele oblice acest filtru are o protectie metalica suplimentara.

Al treilea criteriu este dat de design. Cele mai la moda si mai elegante hote sunt cele oblice, urmate de cele cheminee, piramidale si in cele din urma cele telescopice.

Al patrulea criteriu este dat de sistemul de iluminare, recomandarea noastra fiind sa optati pentru o iluminare spot light, cu spot-uri, in detrimentul becurilor cu halogen.

Un comentariu:

  1. Hota fara evacuare bucatarie mare29 ianuarie 2016 la 15:31

    Daca am o hota de 500 de metri cubi si vreau sa o pun intr-o bucatarie mare de 15 metri patrati, fara evacuare, credeti ca o sa faca fata?

    RăspundețiȘtergere