vineri, 20 martie 2015

Diferenta intre cuptorul electric si cuptorul pe gaz

Segmentul din gama electrocasnicelor cu cel mai mare potential de crestere, respectiv piata de electrocasnice incorporabile, constituie o provocare atat pentru producatori cat si pentru utilizatori, mai ales daca acestia trec de la aragaz la plita si cuptor incorporabil si cu atat mai mult daca cuptorul de la aragaz ar trebui schimbat cu unul electric, aici reticienta fiind relativ mare.


Care este diferenta intre un cuptor pe gaz si unul electric? Care consuma mai mult? Care este mai rentabil?...sunt intrebarile pe care dorim sa le abordam.

In primul rand cuptoarele electrice au o putere calorica semnificativ mai mare decat unul pe gaz, limitele maxime de temperatura fiind 280 respectiv 180 de grade, ceea ce inseamna ca exista retete care nu se vor putea prepara nicioadata la cuptorul pe gaz. Legat tot de temperatura, cuptorul electric are o eroare semnificativ mai mica decat orice cuptor pe gaz, la modelele electrice erorile fiind intre 10 si 15 grade Celsius, la cuptorul pe gaz putandu-se ajunge si la 50 de grade Celsius.

Un cuptor electric consuma sub 1kWh, adica cam 60 de  bani pe ora. Astfel daca utilizati cuptorul cate o ora in fiecare zi, veti ajunge la un cost de 18 lei pe luna. Daca luam in calcul tendinta mult mai mare de crestere a pretului gazului natural fata de cel al curentului electric, incepe sa devina evident de ce tot mai multi utilizatori fac trecerea de la aragaz la cuptorul electric.

Cel mai important lucru la un cuptor electric este dat de prezenta convectorului. Acesta uniformizeaza temperatura si fara acesta va exista totdeaua riscul sa preparati neuniform mancarea. Mai multe informatii privind criteriile de alegere a cuptorului incorporabil veti gasi in articolele urmatoare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu