"Dezghetarea automata" sau sistemul static de racire se traduce prin racirea doar a peretelui din posterior, in spatele caruia se produce gheata, iar in contact cu mediul mai cald din interiorul frigiderului, acesta din urma se raceste iar in urma schimbului termic se produce un condens, care este preluat de un canal colector, aflat in partea de jos a peretelui, apa acumulata fiind dusa pe evaporizator, deasupra compresorului.
Daca sistemul static de racire are si ventilatie, alimentele se pastreaza semnificativ mai bine deoarece acesta uniformizeaza temperatura mult mai repede. La partea de congelator sistemele de racire statice fac gheata, iar utilizatorul trebuie sa dezghete compartimentul congelator o data la sase luni.
Sistemul de racire No Frost, se caracterizeaza prin faptul ca nu face gheata la congelator, intrucat aerul rece este circulat in permanenta cu ajutorul unor ventilatoare, nepermitand astfel formarea ghetii, prin transformarea fizica din vapori in gheata.
Sistemul de racire static cu ventilatie este cea mai buna optiune pentru compartimentul frigider, iar sistemul de racire No Frost cel mai bun pentru congelator. Modelele varf de gama ale producatorilor de electrocasnice au astfel de sisteme hibride, mai ales Miele, Liebherr, Siemens, Bosch, AEG.
Pentru aparatele frigorifice cu volum foarte mare este preferabil sistemul de racire full Nofrost intrucat un sistem static de racire, fie el si cu ventilatie, nu va face fata volumelor peste 500 de litri.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu