sâmbătă, 28 martie 2015

LG 47LB650V - Smart TV, 3D cu diagonala de 119 cm

Modelul 47LB650V de la LG impresioneaza prin calitatea materialelor din care a fost construit. Combinatia dintre plastic dur de culoare gri/argintie si aluminiu ofera un design placut si modern acestui televizor. Suportul este din aluminiu dur ceea ce ii ofera stabilitate si durabilitate in timp, pe cand rama este din plastic dur cu o grosime de maxim 1,5 cm.

Asa cum ne-a obisnuit, LG a implementat si pe acest model ecranul IPS. Acest ecran spre deosebire de celelalte ofera un unghi de vizualizare mult mai larg si niste culori mai naturale. TRIPLE XD ENGINE este procesorul de imagine care ajuta la stabilirea calitatii imaginii. Televizorul reuseste sa afiseze o imagine destul de buna, avand culori apropiate de realitate. Rezolutia televizorului este Full HD, 1920 x 1080p, iar frecventa panoului este de maxim 500Hz, un lucru destul de ok avand in vedere ca este un televizor 3D, iar in modul 3D are nevoie la maxim de acesti hertzi.

Puterea de iesire a sunetului este mare, avand doua boxe de maxim 10W, din pacate acestea pierd destul de mult din claritate la un volum mai inalt.

Imaginea 3D afisata de catre ochelarii pasivi oferiti de catre LG in pachetul televizorului, 2 perechi la numar, este destul de buna. Efectele sunt vizibile iar imaginea nu are efecte de sacadare. Ochelarii sunt confortabili si nu foarte obositori putand urmarii un film fara a avea probleme.

WebOS, acesta este platforma SmartTV oferita de catre LG, platforma pe care o regasim si pe acest model. WebOS este una din cele mai bine dezvoltate platforme de SmartTV oferind acces rapid la aplicatii. Navigarea in aplicatii se face fara nici o problema, iar navigarea pe browser este foarte usoara si intuitiva. Televizorul poate fi conectat la internet atat prin Wi-Fi cat si prin RJ-45 (cablu). Din pacate pachetul nu include si telecomanda Magic Remote, televizorul vine doar cu telecomanda clasica si ochelarii 3D.

Playerul multimedia este bine pus la punct reusind sa redea formate Full HD fara nici o problema, chiar daca acestea au format de sunet DTS. Se descurca la fel de bine si cu pozele si muzica.

Televizorul are intrari HDMI, USB, SCART, composite, etc. dar si slot pentru cardul CI+.

In concluzie televizorul este unul bun, la o diagonala mare si frumoasa, avand webOS si tehnologia 3D Pasiv este un lucru foarte bun deoarece sunt unele din cele mai bune tehnologii ale LG. Recomand acest televizor oricui doreste un 119 centimetrii.

Pentru mai multe detalii privind modul de alegere al unui televizor cititi articolul Criterii alegere televizor.