vineri, 27 martie 2015

Seria J UHD - Noua gama de televizoare UHD de la Samsung

Samsung a lansat in primavara lui 2015 noua gama de televizoare. Putem deosebii noua serie 2015 fata de cea din anul anterior dupa litera J din denumire, anul trecut find H iar in 2013, F.

Gama 2015 nu are un design UAU, personal, nu ma surprinde cu nimic cu toate ca ma asteptam la cu totul altceva. Seria 6 are o rama destul de groasa, iar suportul de masa nu are chiar cel mai superb design. Constructia televizorului pare a fi din plastic, atat rama si cat suportul de masa.  Din fericire este destul de subtire, ceea ce ma incanta foarte mult.  Desingul este mult mai placut la seria 7 unde trecem la materiale mai de calitate, rama se pastreaza destul de grosuta doar ca nu mai pare a fi facuta din plastic de proasta calitate iar suportul de masa este din aluminiu.


Noua serie ne aduce foarte multe televizoare Ultra HD, incepand cu diagonale de 40'', adica 102 centimetrii pana la diagonale de 78", adica 198 centimetrii . Bineinteles ca Samsung a pus accentul si pe televizoare curbate avand in oferta peste 11 modele de televizoare curbate, marea majoritate Ultra HD,  Televizoarele Ultra HD sunt in numar de 20, multe avand aceasi serie schimbandu-se doar diagonala.


In privinta sunetului stau destul de bine, marea majoritate avand iesire pe maxim 20W unele ajungand chiar si la 60W. Interesant e ca multe sunt pe 2 canale, altele chiar si pe 4.2 canale. Cateva dintre tehnologiile de sunet pe care le are aceasta noua serie sunt Dolby Digital Plus, DTS Premium Sound 5.1, Dual Woofer si Wallmount Sound Mode

Din punct de vedere al imaginii Samsung incearca sa ridice standardele incorporand noi tehnologii de imbunatatire a imaginii pe aceasta noua gama. Peak Illuminator este una dintre aceste tehnologi, aceasta ofera luminozitate in zonele intunecate pentru a putea observa cat mai bine detaliile. O alta tehnologie noua, de imagine, este UHD Dimming, care practic imbunatateste contrastul avand un negru mai intens si un alb mai clar, dar, cea mai interesant tehnologie este cea care reuseste sa optimizeze imaginile UHD, practic, procesorul de imagine care de data aceasta reuseste sa faca un upscaling mult mai bun, reuseste sa ridice calitatea unei imagini mai slabe si reuseste sa o aduca destul de aproape de calitatea imaginii UHD.


Samsung este o companie recunoscuta pentru dispozitivele sale, iar acum a reusit sa faca o sincronizare perfecta intre ele. Datorita functiei Samsung Easy Sharing vizualizarea posturilor TV nu a fost niciodata mai usor. Aceasta functie reuseste sa transmite imagine, video, sunet de pe dispozitivul dumneavoastra catre televizor dar, cel mai interesant lucru este ca reuseste si in sens invers, cu alte cuvinte, o sa puteti urmarii emisiunile sau filmele care se difuzeaza pe televizor direct pe telefonul mobil folosind aceasta functie. Tot pe parte de sincronizare a dispozitivelor puteti face in asa fel incat in momentul in care doriti, doar printr-o atingere sa va apara pe televizor programul pe ziua curenta, sau vremea.

Smart TV-ul se anunta mult mai bun, avand in mare parte doar procesoare Quad - Core se anunta si un browser web mult imbunatatit si conectivitate mult mai rapida. Multe aplicatii noi, rapiditate mult mai mare.

Din pacate Samsung a ramas tot cu porturi USB 2.0 la care se pot conecta memorii usb sau hdd-uri externe. Playerul multimedia este asemanator, putin imbunatatit, nu intampina nici o problema in redarea pozelor, melodiilor sau a filmelor cu subtitrare.

Cateva caracteristici noi de precizat ar fi minijack-ul de casti, TV to Mobile - Mirroring, HDMI 3D Auto Setting si functia Multi-Screen II.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu