vineri, 27 martie 2015

Ce inseamna CI+? Ghid de instalare CI+


CI+ sau Common Interface Plus este o extensie a tehnologiei Common Interface (Interfata comuna), o tehnologie care va permite sa receptionati canalele TV criptate cu ajutorul unui modul de acces conditionat (CAM).
Aceasta tehnologie ofera, practic, posibilitatea unui furnizor de televiziune sa ofere accesul conditionat la anumite programe TV in functie de tipul abonamentului. Furnizorul de televiziune transmite
prin cablu toate posturile TV doar ca anumite posturi sunt cu plata, in cazul in care achizitionati un abonament care include si aceste programe cu plata, furnizorul de
televiziune trebuie cumva sa va ofere acces la ele, solutia find acest card CI+.

Acest card este o foarte buna alternativa la vechile receivere care faceau aproape acelasi lucru. Avantajale unui astfel de card sunt renuntarea la cea de a doua telecomanda, posturile TV putand fi controlate din telecomanda televizorului, un at avantaj il constituie consumul mult mai mic de energie si nu in ultimul rand posibilitatea de rearanjare a posturilor TV dupa bunul plac.
 

 Cum arata acest modul CI+?
Modulul / cardul este alcatuit din doua parti.  Prima parte este modulul de acces, denumit Smart CAM, iar cea de a doua parte este Smart Cardul unde se afla practic toate informatiile despre posturile criptate la care dvs. trebuie sa veti acces.

Cum se intaleaza modulul CI+?
Instalarea acestor module este foarte usoara. Primul pas este introducerea Smart Cardului in Smart CAM. Smart Cardul trebuie introdus intotdeauna cu cipul in sus. Exact ca in imaginea alaturata.

Dupa ce ati introdus Smart Cardul in modul, acesta trebuie introdus in televizor. In general slotul pentru cardul CI+ se afla pe una din lateralele televizorului, dar, daca nu este acolo il regasiti tot in spatele televizorului. Slotul CI+ arata exact ca in imaginea de mai jos.


Dupa ce ati introdus modulul CI+ in slotul destinat acestuia o sa va apara un mesaj de autentificare pe ecran. Asteptati ca autentificarea sa se realizeze, aceasta poate dura cateva minute.

Ultimul pas, dupa autentificare este sa dati o scanare noua de programe, puteti opta atat pentru analogic cat si pentru digital, dar, imaginea si sunetul pe digital sunt mult mai calitative.

Cardul CI+ este compatibil doar cu televizoarele care au disponibil un slot CI+.

In cazul in care va apar anumite erori in procesul de instalare consultati ghidul de erori.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu