sâmbătă, 11 aprilie 2015

Diferenta dintre Direct Drive si un motor inverter

Cu siguranta cei interesati de achizitionarea unei masini de spalat rufe au auzit printre altele atat de sistemul Direct Drive de la LG cat si de motorul inverter. Ce le diferentiaza, care sunt avantajele si dezavantajele? Care este mai bun?-acestea sunt cele trei intrebari la care intentionez sa raspund in acest articol.

Motorul inverter este un motor in interiorul caruia lucrul mecanic se transmite prin camp electrognetic, neexistand uzura intre piesele si ansamblurile componente. Mai multe detalii puteti citi in articolul Motorul inverter la masinile de spalat rufe. Sistemul de transmisie Direct Drive de la LG are la baza un motor clasic cu peri, insa transmisia intre motor si tambur se face prin camp electromagnetic, ceea ce inseamna ca motorul practic sufera cam acelasi solicitari si uzuri ca orice motor de la o masina de spalat clasica. Avantajele sunt interpretabile, intrucat LG se lauda ca masinile lor sunt mai silentioase, insa la centrifugare pe modelele entru level de la producatorul coreean avem tot 74-77dB(A), asa cum ne informeaza fisa tehnica cu care intra pe piata alaturi de documentul de conformitate si putem gasi modele transmisia pe curea care sunt mai silentioase. 

Avantajul transmisiei pe curea este dat de faptul ca aceasta preia mult mai bine socurile din centrifugare si din acest motiv toti marii producatori de masini de spalat prefera aceasta transmisie, insa este de felicitat LG pentru marketing-ul puternic ce sustine acest patent, marketing asemanator celor de la Whirlpool, cu al saselea simt. Asta nu inseamna ca LG nu face masini de spalat bune, ci dimpotriva exista modele care sunt foarte recomandabile, insa marketing-ul pe acest pantent este usor cam agresiv. In articolele urmatoare vom reveni cu articole de prezentare a celor mai bune masini de spalat de la producatorul coreean, pe care noi le recomandam ca fiind modele fiabile si cu un raport foarte bun calitate pret.

2 comentarii:

  1. Motorul LG nu este cu perii !

    RăspundețiȘtergere
  2. Alexandru -cel mai bun motor la masina de spalat21 septembrie 2016 la 10:43

    Transmisia dintre motor si tambur se face prin camp electromagnetic. Este un principiu putin diferit de motor. Fiecare are dreptate in ceea ce zice. Particularitatea motorului LG la masinile de spalat face atatea controverse. Eu prefer motorul inverter cu transmisie pe curea catre tambur.

    RăspundețiȘtergere