luni, 27 aprilie 2015

Samsung 40JU6440 - Televizor UltraHD, 102 cm,

Pentru un televizor cu diagonala de 102 centimetri, modelul 40JU6440, are o imagine surprinzator de buna. Modelul face partea din gama 2015 UHD a celor de la Samsung.

Imaginea are o calitate surprinzatoare datorita functilor de imbunatatire pe care acest model le are integrate, Ultra Clear Panel, Auto Motion Plus si Micro Dimming Pro, imbunatatesc
considerabil calitatea imaginii pe care o primiti prin cablu. Avand micro dimming, contrastul este imbunatatit, negrul find cu adevarat negru iar ablul este alb, nu gri deschis. Culorile sunt reusite, dar, asa cum ne-a obisnuit Samsung, acestea sunt putin prea luminate, prea aprinse, totusi, acest lucru se poate regla din setarile televizorului. Rezolutia acestuia este Ultra HD, 3840 x 2160 pixeli, aceasta find cea mai mare rezolutie pe care o putem intalni pe un televizor la ora actuala pe piata. Frecventa televizorului este de 1000Hz, o valoare foarte buna, imaginile find fluide, fara blocaje.

Playerul multimedia este integrat, putand reda orice tip de fisiere audio, video si foto. Reda fara nici o problema filme de inalta calitate cu format de sunet DTS, dar si subtitrarile. Redarea se poate face cu ajutorul unui stick USB sau cu un hard disk extern. 

Modelul 40JU6440 este un televizor cu adevarat inteligent, interfata smart find imbunatatita, Samsung introducand interfata Tizen si pe televizoare, oferind astfel mai multa fluiditate in navigare si un design mai placut si intuitiv. Nu doar faptul ca are o platforma smart il face destept, ci si functile extra, precum, sincornizarea alarmei de pe telefon cu televizorul, astfel, in momentul in care alarma suna in fiecare dimineata, televizorul porneste automat afisandu-va programul din ziua respectiva dar si vremea. Procesorul care ajuta la navigare este puternic, find un Quad Core. Conectarea la internet se face atat wireless cat si prin cablu, avand si RJ-45 dar si Wi-Fi integrat.

O alta functie interesanta este posibilitatea de a face screen mirroring de la televizor catre telefon, astfel, Samsung sparge bariera clasicului deoarece pana acum se putea face screen mirroring doar de la telefon catre televizor. Cu aceasta functie puteti uramri posturile TV preferate oriunde in incapere chiar daca nu sunteti langa televizor deoarece imaginea care va este afisata pe TV va fi afisata si pe telefon.


Acesta are slot pentru cardul CI+ dar si tunere digitale DVB-T, DVB-C, tunere care va permit vizionarea televiziunii digitale fara a mai avea nevoie de un receiver sau media-box separat.