Desi sunt destul de incurcate aceste doua categorii, care, desi par asemanatoare sunt total diferite din punct de vedere al caracteristicilor tehnice si a modului de preparare, inca multi retail-eri de la noi le pun la un loc. De aceea mi-am propus sa pun in evidenta in acest articol diferentele si cum ajuta unul sau altul din produse utilizatorul. Din start putem spune ca amandoua produsele amesteca aluat, dar mixerul cu bol nu poate amesteca coca. Sau daca amesteca se strica repede sau se arde. Dar de obicei se blocheaza atunci cand amestecul este foarte dens. Spre deosebire de mixerul cu bol, kitchen machine-ul are o putere mult mai mare si, foarte important amesteca uniform, fie ca este vorba de coca sau de un amestec mai putin dens.
Principiul tehnic este si el diferit. In cazul mixerului cu bol se invarte bolul si mixerul sta pe loc, in cazul kitchen machine-ului malaxorul se invarte si bolul sta pe loc. Si ceea ce-l diferentiaza fata de mixer, este faptul ca malaxorul se invarte in tot bolul, mixerul amestecand doar perimetral si bazanduse-se ca amestecul se uniformizeaza pana la un anumit punct. Practic mixerul cu bol se recomanda doar amestecurilor care sunt putin dense, nu poate amesteca coca. Daca aveti un kitchen machine, acesta amesteca orice fel de aluat si nu oricum, mult mai bine decat in cazul mixerului cu bol. In ultima perioada, diferentele de pret dintre cele doua categorii au scazut mult, de la cel mai bun mixer cu bol pana la cel mai accesibil kitchen machine diferenta este de sub 100 de lei.
Si oricum cel mai accesibil kitchen machine este mai bun decat cel mai scump mixer cu bol, avand o putere mai mare si un randament si mai bun. Tocmai de aceea pe pietele europene din vest mixerul cu bol aproape a disparut ca si categorie, urmand si la noi, in foarte putin timp sa se produca acest efect de inlocuire a categoriei, pe masura ce pe piata romaneasca apar din ce in ce mai multe oferte de kitchen machine.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu